In de meeste Nederlandse hotels wordt u gratis bestraald. Soms moet u er voor betalen.

maandag, 19 december 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Horeca Entree 16 dec. 2011

Gratis wifi bij ruim 86 procent hotels

Ruim 86 procent van de Nederlandse hotels biedt gratis wifi aan, bij 9 procent moet de gast sowieso betalen.

Dat blijkt uit onderzoek van LookingforBooking.com onder ruim 2.300 Nederlandse accomodaties. Eerder bleek uit de European Hotel Guest Satisfaction Index van 2011 dat hotelgasten een draadloze internetverbinding tot de belangrijkste hotelfaciliteiten rekenen.

Gratis wifi wordt zelfs belangrijker geacht dan complementair ontbijt.

Gratis wifi
Uit het onderzoek blijkt nu dat 86,4 procent van de Nederlandse hotels beschikt over een draadloze internetverbinding waarvan de gast gratis gebruik mag maken. Bij het leeuwendeel kan de gast in het hotel de hele dag kosteloos op het draadloos netwerk.

''Een opvallend hoge score. Laten we het online gastvrijheid noemen'', reageert Gerlof Bos directeur van LookingforBooking.com.

Semi-gratis
Daarnaast verleent bijna 33 procent van de hotels die in de gastenkamers een bedrag rekenen voor het gebruik van het draadloos netwerk, in de publieke ruimtes van het hotel deze service gratis. Dit is bijvoorbeeld het geval bij alle accommodaties van NH Hoteles, Stayokay en Ibis.

Anja Loijens van NH Hoteles: ''De investering die wij voor het aanleggen van het wifi-netwerk hebben gedaan proberen wij terug te verdienen. Daarom kunnen wij het niet gratis aanbieden in het hele hotel en bieden wij de gast een middenweg: gratis internet in de lobby en betalen voor wifi in de gastenkamers.''

Niet gratis
In bijna 9 procent van de Nederlandse hotels moet de gast sowieso betalen voor het gebruik van draadloos internet. Prijzen variëren van 0,50 eurocent per uur tot 25,00 euro per 5 uur.

Geen wifi
Verder blijkt uit het onderzoek dat 4,9 procent van de accommodaties geen draadloos internet heeft. Hiervan biedt 22 procent een alternatief, zoals kabelinternet. Bovendien gaf ruim 11 procent van de hotels zonder wifi aan, hiermee bezig te zijn of dit op korte termijn te willen installeren.

Voor het originele bericht zie:
www.horecaentree.nl/home/8587-Gratis_wifi_bij_ruim_86_procent_hotels.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie