Tilburg: Universiteit plaats zendmast op campus. ''Kan geen kwaad''.

zondag, 11 december 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Enkele gerelateerde artikelen:
Berichten%20Internationaal/4443
Onderzoeken/5921
Berichten%20Internationaal/6278
Onderzoeken/6314


Bron: Tilburg University 8 dec. 2011

Straling zendmast op Tias kan geen kwaad’

Volgende week komt er een Vodafone-zendmast op Tias Building. Dit om het bereik van mobiele telefoons op de campus te optimaliseren. Medewerkers zijn bezorgd: ‘mijn werkplek is op de 7e verdieping!’

Volgende week wordt er een zendmast op Tias Building geplaatst. Vanwege de bouw van Intermezzo is het bereik voor mobiele telefoon verslechterd en zijn er vaak verstoringen, zegt Gabe van der Zee, hoofd facility services. Vodafone is huisleverancier van Tilburg University, dus het is niet meer dan logisch dat het een Vodafone-mast wordt, aldus Van der Zee.

Medewerkerster Mieke Lustenhouwer maakt zich echter ernstig zorgen over de gevaren van straling. “Ik zit op de zevende verdieping, komt er ineens een zendmast boven mijn hoofd!”

Van der Zee ziet echter geen gevaren. “Alle officiële rapporten over straling meldden dat zorgen onnodig zijn. Juist als wetenschappelijke instelling varen wij op dergelijk onderzoek.” Lustenhouwer stelt de universiteit voor om een officieel wetenschappelijk bureau te vragen de straling te komen meten.

Voor het originele bericht zie:
universonline.nl/2011/12/08/straling-zendmast-op-tias-kan-geen-kwaad%E2%80%99/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie