Mariaparochie: Dubbeldorp dubbel bestraald.

zaterdag, 10 december 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: TC Tubantia 7 dec. 2011

Zendmast in dubbeldorp in januari in gebruik

MARIAPAROCHIE/HARBRINKHOEK - Als alles volgens planning verloopt, is dubbeldorp Harbrinkhoek-Mariaparochie in januari beter mobiel bereikbaar. Binnen nu en een maand wordt de telecommast die begin dit jaar is geplaatst nabij de velden van MVV aangesloten op het mobiele netwerk.

Dat meldt Marianne Zwart, woordvoerster van telecombedrijf KPN. „Als een antenne geplaatst is, moeten nog veel zaken worden aangelegd, zoals stroom en de telefoonlijn om de antenne in werking te kunnen stellen. Dat traject heeft in het geval van Harbrinkhoek lang op zich laten wachten.”

Met name het aanleggen van die telefoonlijn, de zogenoemde transmissielijn, heeft vertraging opgelopen. „Er moest onder andere onderzocht worden waar in de grond gas- en waterleidingen liggen. Ook moesten voor graafwerkzaamheden aanvullende vergunningen aangevraagd worden”, verklaart Dirk Jan Klein, woordvoerder van het bedrijf HCC. Dit bedrijf bereidt alles voor de plaatsing van een antenne op een bepaalrde locatie voor. Een andere oorzaak voor de vertraging zijn de onderhandelingen met andere providers die wellicht gebruik gaan maken van de antenne. KPN gaat nu de antenne integreren in het totale telefonienetwerk en afstemmen op andere masten. Zodra dat gebeurd is, merken mensen dat meteen, het bereik van de mobiele telefoon zal sterk verbeterd zijn.

Door het slechte mobiele bereik in Harbrinkhoek en Mariaparochie functioneert het AED-netwerk in de dorpen en het buitengebied niet voldoende. Dat werkt immers met sms-alerts. Wanneer hulp bij hartfalen nodig is, krijgen mensen die zijn aangesloten op het AED- netwerk een bericht op hun mobiele telefoon. Maar doordat de mobiele verbinding in Harbrinkhoek en Mariaparochie zo slecht is, dreigen die sms-berichten niet of met forse vertraging over te komen.

Het was CDA-raadslid Addy Woesthuis die de kwestie in de gemeenteraad aankaartte, waarop samen met de dorpsraad Harbrinkhoek-Mariaparochie actie werd ondernomen richting KPN.

Voor het originele bericht zie:
www.tctubantia.nl/regio/almelo-buiten/10025228/Zendmast-in-dubbeldorp-in-januari-in-gebruik.ece?formmode=thanx&postingId=10035664 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie