Aarlanderveen: Buurtbewoners tegen UMTS-mast in kerktoren.

zondag, 27 november 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Nieuwsregio 26 nov. 2011

Veel commotie in Aarlanderveen om UMTS-apparatuur

Buurtbewoners tegen UMTS-mast in kerktoren

Aarlanderveen- In het anders zo rustige Aarlanderveen is veel beroering ontstaan sinds bekend is dat KPN plannen heeft om een UMTS-installatie in de toren van de R.K. Kerk aan het Noordeinde te plaatsen. Vooral de rol van de Belangenvereniging in deze zaak, heeft veel kwaad bloed gezet.

Een groep verontruste buurtbewoners probeert te voorkomen dat die plaatsing daadwerkelijk zal gebeuren, hoewel het kerkbestuur al medewerking heeft toegezegd en de gemeente de vergunning al heeft verleend.

De actiegroep heeft een protestbrief in het dorp huis-aan-huis bezorgd, en op zondag 13 november werden er na de kerkdienst flyers aan de kerkgangers uitgereikt met een oproep om bij het kerkbestuur aan te dringen op herziening van de beslissing om KPN toe te staan om in de toren UMTS-apparatuur aan te brengen.

Voor het originele bericht zie:
www.nieuwsregio.nl/nieuws/archief/nieuwkoop/veel_commotie_in_aarlanderveen_om_umts-apparatuur .

De VVD site van Alphen aan de Rijn voegt hier aan toe:


Boskoop

KPN heeft ook een vergunning aangevraagd voor de bouw van een zendmast in Boskoop. De mast moet naast het station, tegenover de nieuwbouw van de parklaan verrijzen. Ook daar zijn de eerste ongeruste geluiden van buurtbewoners te horen. De mast wordt, met zijn lengte van 40 meter, verreweg het hoogste object in het kwekersdorp.

Zie:
abr.vvd.nl/actueel_17962/41695/ .

Aanvulling 29 nov. 2011:
www.dichtbij.nl/alphen/regionaal-nieuws/artikel/2203096/aarlanderveen-in-tweespalt-over-zendmast.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie