Oud-Beijerland: Nieuwe zendmast op gemeentehuis. Hoe zit het met het ziekteverzuim onder ambtenaren?

dinsdag, 22 november 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Hoekse Waard 22 nov. 2011

Nieuwe zendmast op gemeentehuis

OUD-BEIJERLAND - Steeds meer mensen maken gebruik van mobiele communicatie, niet alleen in het dagelijks leven, maar ook in noodsituaties. Inwoners en bedrijven hechten dus een steeds grotere waarde aan een goed bereik. T-mobile wil hierop inspelen in Oud-Beijerland door het plaatsen van een zendmast.

Het bedrijf heeft het verzoek ingediend om een zendmast te plaatsen op het dak van het gemeentehuis. Binnenkort worden de werkzaamheden voor het plaatsen van deze zendmast uitgevoerd.

Netwerkverbetering
Op het dak van het gemeentehuis staat al een zendmast van Vodafone. Die zendmast is in 1998 geplaatst en in 2006 uitgebreid. Binnenkort komt er dus een zendmast bij van T-mobile. Het bedrijf wil hiermee haar netwerk in Oud-Beijerland verbeteren en uitbreiden.

Profijt
Hoe hoger de antenne, des te beter het bereik. Daarom wordt de zendmast op het dak van het gemeentehuis geplaatst, dit is hiervoor een prima locatie. Op die manier hebben zoveel mogelijk inwoners en bedrijven profijt van de netwerkverbetering.

Vergunningsvrij
Omdat er sprake is van een toenemende behoefte aan netwerken voor draadloze communicatie, is het kabinetsbeleid erop gericht de realisatie van deze netwerken te bevorderen. Het plaatsen van een dergelijke zendmast op het dak van het gemeentehuis is dan ook vergunningsvrij.

Geen nadelige effecten
Dat er een zendmast bijkomt, heeft geen verdubbeling van de straling tot gevolg. De straling van de zendmast blijft ruim binnen de blootstellingslimieten. Dit geldt ook voor de zendmast die er al staat. Dit betekent dat plaatsing van de extra zendmast geen aantoonbare gezondheidseffecten heeft. Dit komt terug in alle adviezen de van de Gezondheidsraad.

Voor het originele artikel zie:
www.hoekschewaard.nl/regio/nieuws/gemeente/13547/nieuwe_zendmast_op_gemeentehuis.hw .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie