Blaricum: Planschadeclaim 7500,- door rechtbank toegekend. Gemeente vreest meer schadeclaims

dinsdag, 08 november 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gooi- en Eemlander 7 nov. 2011

Blaricum vreest meer claims voor hoge umts-mast

BLARICUM - Mag je als gemeente een schadeclaim van een bewoner over een uitzichtbedervende umts-mast afwijzen met als argument dat er nog een sporthal of kerk tussen kan worden gebouwd? Het college van Blaricum vindt van wel, de rechtbank Amsterdam vindt van niet.

Die wees 7500 euro schadevergoeding toe aan een bewoner van de Havik (Bijvanck). De zaak is nu handen van de hoogste bestuursrechter, de Raad van State. Voor Blaricum staat er veel op het spel. Er zijn al twee nieuwe claims ingediend door bewoners die ook uitkijken op de veertig meter hoge mast. De gemeente vreest dat het daar niet bij blijft. ,,Dat kunnen we niet hebben'', verklaarde de woordvoerder van de gemeente Blaricum bij de Raad van State. Hij drong er met klem op aan de uitspraak over de planschadeclaim van tafel te vegen.

Voor het origineel zie:
www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/gooivechtstreek/article12306313.ece/Blaricum-vreest-meer-claims-voor-hoge-umts-mast .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie