Nieuw Vennep: Rechtszitting 6 weken verdaagt.

zaterdag, 29 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Haarlemmermeer Dichtbij 27 okt. 2011

Zaak over UMTS-mast 6 weken verdaagd

NIEUW-VENNEP - Rechters mr. G. Guinau, mr. A. Terwiel-Kuneman en mr. drs. L. Beijen hebben in de zitting over een eventueel te plaatsen UMTS-mast op de kruising Componistenweg en Laan van Berlioz het beroep van KPN tegen de gemeente Haarlemmermeer voor 6 weken verdaagd.

De rechters vonden dat de partijen vanwege de dubbele belangen eerst maar eens uitvoerig met elkaar moesten gaan praten. Afgesproken is nu dat KPN, de gemeente Haarlemmermeer, de dorpsraad en de wijkraad Getsewoud over 6 weken terug komen om de uitkomsten van deze gesprekken nader te komen uitleggen.

Locatie
De dubbele belangen gingen over het feit dat de locatie niet geschikt gevonden werd, maar dat KPN wel moest zorgen voor een goede dekking in Getsewoud-Zuid. Volgens KPN was de dekking onvoldoende en de locatie bij de rotonde bij kinderdagverblijf De Regenboog de enig overgebleven optie.

Gemeente en dorps- en wijkraad waren het daarmee niet eens. Zij betoogden dat KPN in de afgelopen 6 jaar te weinig gedaan heeft om met alternatieven te komen. ‘En die zijn er volgens ons wel degelijk.’

Voor het originele bericht zie:
www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/2176466/zaak-over-umtsmast-6-weken-verdaagd.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie