Hengelo: Dierenartsen willen beter bestraald worden. 'UMTS-mast 100 meter van woning'

donderdag, 27 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 27 okt. 2011

'UMTS-mast 100 meter van woning'

Auteur: Judah Bolink

HENGELO (G) - Het Bronckhorster college van B en W is van plan de nu nog geldende afstandseis van telefoniemasten van 250 meter tot een woning terug te brengen naar 100 meter.
Dit omdat telecomaanbieders binnen het huidige antennebeleid problemen zouden hebben met het plaatsen van GSM- en UMTS-masten.

Volgens een gemeentewoordvoerster kunnen de telecombedrijven hierdoor niet voldoende dekking garanderen. ''Zo hebben wij onder meer een melding gehad van Graafschap Dierenartsen dat zij in hun werkgebied soms niet goed genoeg mobiel bereik hebben.'' Ook inwoners hebben bij de gemeente geklaagd over slechte signaalontvangst. Het collegevoorstel ligt vanaf begin november ter inzage. Naar verwachting buigt de gemeenteraad zich volgend voorjaar over het voorstel.

Vooral UMTS-masten zijn niet onomstreden. Zo hebben inwoners van Kranenburg lange tijd geprocedeerd tegen de komst van een UMTS-antenne. Dit hoewel er nog altijd geen wetenschappelijk bewijs bestaat waarin aangetoond wordt dat UMTS-straling schadelijk is voor de gezondheid.

Voor4 het originele bericht zie:
www.destentor.nl/regio/lochem/9747846/UMTSmast-100-meter-van-woning.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie