Emmeloord: Spook van de kade gepakt!

dinsdag, 25 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 25 okt. 2011

Auteur: Manon van Ketwich

EMMELOORD - Verkeerde software in een kassasysteem lijkt de oorzaak te zijn van de problemen met centrale deurvergrendelingen van auto's op de Zuiderkade in Emmeloord.

Het computerprogramma zorgde ervoor dat twee barcodescanners dezelfde frequentie gebruikten als afstandsbedieningen van auto-elektronica.

Dit heeft het Agentschap Telecom uit Groningen gemeld. Maandenlang werd de bediening van centrale vergrendelingen van auto's op de Zuiderkade-parkeerplaats ontregeld.

Een melding van deze krant leidde tot het onderzoek van het Groningse bedrijf. Het wil niet bekendmaken in welke winkel het probleem werd veroorzaakt. Navraag op de Zuiderkade levert evenmin iets op. Elke winkelier ontkent dat de oorzaak in zijn winkel zat. Wel is er opluchting dat het spook verjaagd is.

''Wij zijn er absoluut blij mee'', zegt Freek Meijering die aan de Zuiderkade een slotenmakersbedrijf heeft. ''Het heeft al met al een behoorlijke tijd geduurd.''

Voor het originele bericht zie:
www.destentor.nl/regio/flevoland/9734825/Spook-van-de-kade-gepakt.ece .


Bron: Agentschap Telecom 21 okt. 2011

Mysterie rond haperende deurvergrendeling Emmeloord opgelost

Inspecteurs van Agentschap Telecom hebben deze week het mysterie rond de haperende deurvergrendeling in Emmeloord opgelost. Diverse autobezitters ondervonden op de Zuiderkade in Emmeloord storing bij het openen van hun autoportier met behulp van de afstandbediening.

De oorzaak van de storing bleek een kassasysteem van een winkel aan de Zuiderkade wat gebruik maakte van verkeerde software. Door deze verkeerde software zonden 2 barcodescanners continue uit in dezelfde frequentieband als waarin de draadloze autosloten werken.

De leverancier van de kassa heeft direct andere software op de kassa geïnstalleerd en hiermee de storing verholpen.

Vergunningvrij frequentiegebruik
Diverse toepassingen zoals centrale deurvergrendeling, barcodescanners en alarminstallaties maken gebruik van frequenties zonder dat daar een vergunning voor noodzakelijk is. Het gaat hierbij vaak om apparaten die bedoeld zijn om korte afstanden te overbruggen en apparaten die niet continue uitzenden. In de meeste gevallen hebben ze een beperkt zendvermogen. De toename van het gebruik van dit soort (vergunningvrije) apparatuur in de samenleving brengt met zich mee dat storing soms onvermijdelijk is.

Voor het origineel zie:
Zie ook: www.agentschaptelecom.nl/actueel/nieuws/2011/mysterie-rond-haperende-deurvergrendeling-emmeloord-opgelost .

(Met dank aan www.stralingsvrijwonen.nl .)Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie