Emmeloord: Spook van de Zuiderkade blijft rondwaren

zondag, 23 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 19 okt. 2011

Spook' van de Zuiderkade in Emmeloord blijft rondwaren

EMMELOORD; - Het 'spook' van de Zuiderkade in Emmeloord waart nog rond. Nog steeds is niet duidelijk waarom de centrale deurvergrendeling van auto's weigert op deze plek.

Menig lezer van deze krant denkt het te weten. Na enkele artikelen over het mysterieuze probleem, zijn er veel telefoontjes binnengekomen. Een mevrouw uit Apeldoorn verwijst naar de website www.stopumts.nl , met verhalen over mensen die 'op de vlucht zijn voor elektrische en magnetische velden'. In het bijzonder noemt ze het verhaal van een inwoner van Nijkerk, die last had van een gsm-mast in zijn straat. Die liet zijn centrale verwarming zomaar oplopen tot 35 graden. Zo'n mast zou in Emmeloord ook de boosdoener kunnen zijn, zegt ze.

Miep Verheuvel van het Meldpunt Gezondheid en Milieu is in het archief gedoken en stuurt een uitdraai met 'Emmeloordse' klachten die zich hebben voorgedaan. In veel gevallen is een draadloze koptelefoon de stoorzender, weet ze.

Ook op internet worden verschillende suggesties gedaan voor de oorzaak van het probleem. Meneer Bloemers denkt dat het ligt aan afstandsbedieningen voor kraanwagens en andere hydraulische hefinstallaties. ''De oorzaak hiervan is dat deze afstandsbediening een nogal brede bandfrequentie inneemt en hierdoor veel andere elektronica platlegt. Ook de gemeentelijke ophaaldienst werkt met deze stoorzenders'', aldus Bloemers.

Rob van Damme laat via internet weten: ''Ik ben hiervoor eens bij mijn autodealer langs gegaan, hij zegt dat de plek kan liggen aan de eigenschappen van radar- of radiosignalen, deze maken een golfbeweging, als je net in een dal of piek zit heb je een probleem.''

Voor het originele bericht zie:
www.destentor.nl/regio/flevoland/9698317/Spook-van-de-Zuiderkade-in-Emmeloord-blijft-rondwaren.ece?start=2&sort=asc#reakties .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie