Uitrol 4G-netwerk voor campussen. Zouden de studenten daar slimmer van worden?

dinsdag, 25 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Telegraaf 24 okt. 2011

Uitrol 4G-netwerk voor campussen

Vanaf eind 2011 wordt er gestart met de uitrol van een 4G-netwerk voor Nederlandse schoolcampussen, opgezet door SURFNet. De provider gaat hiervoor samenwerken met KPN. Bestaande campusnetwerken worden ondergebracht bij SURFnet.

SURFnet gaat samenwerken met KPN om een 4G-netwerk naar Nederlandse campussen te brengen. SURFnet gaat samenwerken met KPN om een 4G-netwerk naar Nederlandse campussen te brengen.

Draadloze netwerkvormen als UMTS, WiFi en LTE worden geïntegreerd met SURFnet. Tegen Webwereld meldt SURFnet dat de integratie zo naadloos mogelijk moet gaan.

Eind dit jaar kiezen KPN en SURFnet een campus om het netwerk te testen. Het is nog niet duidelijk welke dat moet worden.

Het overstappen op een 4G-netwerk moet voor een verbeterd mobiel internetbereik zorgen. Gebruikers hebben geen last van een datalimiet. “We willen zo duidelijk mogelijk inzichtelijk hebben hoe het netwerk gebruikt gaat worden. Databeperking is daarbij niet logisch'', zegt Maurice van den Akker van SURFnet tegen Webwereld.

Voor het originele bericht zie:
www.telegraaf.nl/digitaal/10779942/__Nederlandse_campussen_krijgen_4G-netwerk__.html?sn=digitaal .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie