Zeewolde: Camping stralingswijkers dicht

vrijdag, 21 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 21 okt. 2011

Camping stralingswijkers dicht

Auteur: Michiel Philippart

Camping De Dasselaar in Zeewolde (Flevoland) is een toevluchtsoord voor mensen die last hebben van de straling van onder andere UMTS-masten. Foto: GPD

Natuurcamping De Dasselaar in Zeewolde ligt er verlaten bij. Wat voor velen niets meer is dan een grasveld met wat speeltoestellen en zes toiletten omgeven door bomen, is voor anderen het ideale toevluchtsoord ver weg van de gedigitaliseerde wereld.

De hier verblijvende gasten zijn op de vlucht voor straling van gps, satellieten, telefoons en televisies.

Stralingsarm
Dat De Dasselaar toevlucht biedt aan 'stralingwijkers' komt doordat het een van de weinige stralingsarme plaatsen in Nederland is. Helaas voor de bezoekers sluit de camping volgende week zijn deuren voor de winter. Hierdoor moeten de gedupeerden, die zeggen te lijden aan hoofd- en huidpijn, duizeligheid en hartritmestoornissen als gevolg van die straling, hun heil elders zoeken.

De stralingmijdende kampeerders deden een dringen oproep aan eenieder, die hen een oplossing kon aanreiken. Gezien de nog steeds aanwezige caravans, waarvan er ��n de ramen ter bescherming heeft afgeplakt met aluminiumfolie, is de oplossing nog niet gekomen.

Beperkte bescherming
Toch lijkt het er op dat ook De Dasselaar maar beperkte bescherming biedt tegen de in de samenleving oprukkende straling. De internet- en belverbindingen van de mobiele telefoon doen het hier namelijk gewoon, evenals het navigatiesysteem in de auto. Radio 1 is luid en duidelijk te ontvangen en sms'jes komen direct binnen.

Na enkele uren op de camping is er nog geen 'stralingsmijder' te bekennen. Het inmiddels aangekomen echtpaar De Bruijn vertoeft hier al jaren voor zijn rust en niet uit angst voor straling.

Het gepensioneerde echtpaar vindt het raar te horen dat de andere kampeerders juist hier naar toe komen om niet met straling in aanraking te komen. ''Onze telefoonontvangst is niet uitstekend, maar bellen lukt makkelijk'', zegt Harry de Bruijn. ''Digitenne van KPN werkt zelfs perfect. Alleen als het hard waait, is er wat storing.''

Voor het originele bericht zie:
www.gelderlander.nl/nieuws/algemeen/binnenland/9713694/Camping-stralingswijkers-dicht.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie