Kranenburg: Geen schadevergoeding voor wonen naast mast. Feitelijke onteigening.

donderdag, 20 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Geen schadevergoeding voor wonen naast mast

Bron: De Stentor 14 okt. 2011

Auteur: Judah Bolink

KRANENBURG - Omwonenden van de vorig jaar geplaatste telefoniemast aan de Eikenlaan in Kranenburg kunnen fluiten naar planschadevergoeding.
Het gemeentebestuur van Bronckhorst heeft het verzoek hiertoe afgewezen.

Alle argumenten die de buurt eerder bij de gemeente heeft ingediend, zijn door het college van B en W van tafel geveegd. Dat heeft de gemeente deze week bekendgemaakt.

De omwonenden, drie families die wonen aan de Ruurloseweg en die al jaren samen optrekken in hun strijd tegen de aanwezigheid van de mast, zien hiermee voor de zoveelste keer dat hun protest weinig uithaalt. Eerder procedeerden zij tot aan de Raad van State in Den Haag om de komst van de telefoniemast van T-Mobile tegen te houden. Zonder succes, want de mast werd vorig jaar geplaatst.

Bronckhorst heeft een adviesbureau ingeschakeld om het verzoek te beoordelen. Deze kwam met het voorstel om het verzoek af te wijzen, omdat het aanwezig zijn van de mast geen invloed zou hebben op de waarde van de omliggende huizen. Ook gezondheidsrisico's en geluidsoverlast worden van tafel geveegd.

Paul Zents, woordvoerder namens de buurt, reageert teleurgesteld. ''Nee, hier zijn we zeker niet blij mee. Dit is gewoon erg zuur. Het is de zoveelste keer dat ons protest niets uithaalt. Maar we blijven doorgaan.''

De families klagen dat de mast te veel lawaai zou maken en vrezen dat de straling schadelijk is voor de gezondheid. Bovendien vinden zij de veertig meter hoge mast voor het huis geen gezicht.

Voor het originele bericht zie:
www.destentor.nl/regio/lochem/9670703/Geen-schadevergoeding-voor-wonen-naast-mast.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie