Amersfoort: ‘UMTS is ziekmakend’.

woensdag, 19 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Amersfoort Nu 18 okt. 2011

‘UMTS is ziekmakend’

Neeltje van de Vate vraagt aandacht voor de UMTS-zendinstallatie in een mast op het veld van VVZA aan de Hoolesteeg. Zij wil dat de volgens haar illegaal geplaatste installatie verdwijnt, omdat de straling ziekmakend is.

“De verandering was alleen zichtbaar door bijgeplaatste techniekkasten, die nu aan het oog onttrokken zijn door een houten schutting. Deze overschrijden nu de wettelijk toegestane grootte van 2 kubieke meter. Het telecombedrijf T-Mobile heeft hiervoor geen vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente. Het een en ander hangt en staat er dus illegaal. De gemeente wist dus van niets.

Er is eveneens geen contact geweest met de omwonenden, ook niet met de gebruikers van de tennisbaan onder de UMTS-antenne. Recht onder de UMTS-antenne voetballen regelmatig jonge kinderen. Ouders weten van niets. De installatie hangt te laag op minder dan 15 meter boven de grond, hierdoor is de impact van de straling voor kinderen, mede door de stapeling, veel en veel groter.”

Wie zijn verontwaardiging wil delen of een bruikbaar advies heeft, kan naar onze site gaan of rechtstreeks mailen met www.am-n.vdv@xs4all.nl.

Voor het originele bericht zie:
www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1982074 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie