Langezwaag: Provider trekt vergunning UMTS mast in.

woensdag, 19 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Langezwaag 12 okt. 2011

Provider trekt vergunning UMTS mast in

De eerder geplande UMTS mast aan de Boenders komt er niet. Dit heeft de gemeente Opsterland laten weten aan Plaatselijk Belang Langezwaag.

De telecom-provider die de bouwaanvraag voor de mast indiende heeft deze ingetrokken. De bouwaanvraag was mogelijk omdat de gemeente in het bestemmingsplan de mogelijkheid bood voor plaatsing. Dit stuitte op weerstand van een deel van de bevolking en leidde zelfs tot een actiecomité. De gemeenteraad heeft dit signaal goed opgepakt. Plaatselijk Belang heeft de gemeente daarom herhaaldelijk opgeroepen actief op zoek te gaan naar alternatieven.

Na recentelijk overleg tussen gemeente Opsterland en telecom-provider heeft de telecom-provider aangegeven dat de antenne voor de omgeving van Langezwaag wordt geplaatst op een bestaande mast elders regio.

Voor het originele bericht zie:
www.langezwaag.com/home/index.php?option=com_content&view=article&id=73:provider-trekt-vergunning-umts-mast-in&catid=1:nieuws .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie