'Spook van Emmeloord' grijpt auto's

donderdag, 14 oktober 2010 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 11 okt. 2011

'Spook van Emmeloord' grijpt auto's

Auteur: door Manon van Ketwich

Een onderzoeker van de TU Enschede zocht dinsdag tevergeefs naar storende straling.

EMMELOORD - Auto's die niet meer van het slot af gaan, startonderbrekers die dienst weigeren en alarmen die spontaan afgaan.

Op de Zuiderkade in Emmeloord is het aan de orde van de dag. Op het parkeerterrein voor de plaatselijke Aldi en de Lidl hangt al maanden een stoorzender die er voor zorgt dat vooral centrale deurvergrendelingen weigeren. Best lastig als je met een volle kar boodschappen bij je auto aankomt. Voor garagebedrijven is het handel. Het is een kwestie van de auto een eindje wegslepen. Probleem opgelost. Of gewoon het sleuteltje gebruiken, al beschikt tegenwoordig niet elke auto nog over een sleutelgat.

Jeroen van de Schelde van autodealer Aben en Van de Schelde: ''We krijgen regelmatig mensen binnen van wie het slot niet meer werkt. Het eerste dat we dan vragen is of ze boodschappen hebben gedaan op de Zuiderkade. Negen van de tien keer is dat het geval. Volgens mij speelt dit al langer dan anderhalf jaar. In die tijd hebben we zeker veertig tot vijftig van dit soort gevallen gehad.''

Ook bij sleutelexpert Meijering aan de Zuiderkade kennen ze het probleem. Freek Meijering: ''Dagelijks komen er mensen in de winkel met dit probleem. In het begin verkochten we nog veel batterijen voor in de autosleutel. Toen bleek dat dit niet hielp zijn we daar maar mee opgehouden.'' Naar de oorzaak van het probleem blijft het gissen.

Voor het originele bericht zie:
www.destentor.nl/regio/flevoland/9653804/Spook-van-Emmeloord-grijpt-autos.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie