Tynaarlo: Tegenstanders UMTS-mast Paterswolde bijeen

woensdag, 12 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Updated 12 okt. 2011 met toegevoegde YouTube link.

Bron: RTV Drenthe 9 okt. 2011

Tegenstanders UMTS-mast Paterswolde bijeen

PATERSWOLDE - De stichting Last van de Mast riep zaterdagmiddag de achterban bijeen voor steun in de strijd tegen plaatsing van een 40-meter UMTS-mast bij sporthal De Marsch in Paterswolde. De gemeente Tynaarlo heeft KPN hiervoor ontheffing van het bestemmingsplan verleend.

Last van de Mast met 300 volgelingen vreest gezondheidsschade door het elektromagnetische veld rond de mast. Omdat de gemeente alle zienswijzen ongegrond heeft verklaard, wordt nu de gang naar de rechter voorbereid.

Rond de veertig mensen waren zaterdag in De Marsch bijeen met vragen en soms emotionele verhalen over gezondheidsklachten die straling van UMTS-masten bij hen veroorzaken. CDA-voorman Gert Jan Wensink was het enige raadslid dat gehoor gaf aan de uitnodiging voor de bijeenkomst. Hij gaat dinsdag wethouder Henk Kosmeijer vragen waarom de gemeenteraad niet verder betrokken is bij de ontheffingsprocedure.

Voor het origineel met een 3 min. audioreportage zie en beluister:
www.rtvdrenthe.nl/nieuws/66998/tegenstanders-umts-mast-paterswolde-bijeen .

Zie ook de 2 min. durende video op YouTube:
www.youtube.com/watch?v=CBQTj13oWo8 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie