Overlijden Steve Jobs misbruikt voor ongegeneerd marketingsverhaal.

vrijdag, 07 oktober 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Computable 7 okt. 2011

Auteur: Jan Buis

Steve Jobs verdient dank van draadloze industrie
COMPUTABLE EXPERT
Jan Buis
Jan Buis

Director International Sales

Expert van Computable voor de topics: Infrastructuur en Netwerken
Meer

Met het verscheiden van Steve Jobs is er een voorvechter van draadloze technologie uit ons midden verdwenen. Al in 1999 maakte Jobs zich sterk voor een draadloze toekomst, toen hij de eerste AirPort aankondigde op de MacWorld Expo. Bekijk maar eens deze video (http://www.youtube.com/watch?v=crHGbwVRRgo&feature=related), en let op wat er gebeurt vanaf 5:10.
Jobs geloofde niet zo in draadjes; die liggen immers alleen maar in de weg en beperken je bewegingsvrijheid. Volgens Jobs moet technologie je juist in staat stellen om leuke dingen te doen. De term consumerization had door hem bedacht kunnen zijn.

We weten inmiddels allemaal waar dat toe geleid heeft. Het gaat me er in dit stuk niet om de aantallen verkochte producten te noemen en de (financiële) kracht van Apple. Waar het me wel om gaat, is dat de visie van Jobs op dit moment een grote driver is voor de consumentenelektronica en voor de it-business.

Die impact is het best te zien in de grote vraag vanuit de markt naar oplossingen om privé-elektronica aan bedrijfssystemen te koppelen, in het (eindelijk) doorbreken van de tablet-pc als format en in het feit dat technologie niet langer altijd meer als dusdanig gezien wordt. Of Apple’s eigenwijze en gesloten benadering per se goed is voor de it-industrie mag betwijfeld worden, maar ik durf te stellen dat Jobs keer op keer de markt in beweging heeft gekregen.

Wat wij daarvan merken, is dat de vraag naar draadloze netwerken de afgelopen maanden structureel is toegenomen. In zakelijke omgevingen, en in publieke ruimtes. Het mooiste voorbeeld is misschien wel de Eerste en Tweede Kamer, die allebei volledig draadloos ingericht worden om digitaal allerlei stukken te kunnen ontsluiten. De leden van de Eerste Kamer hebben al een iPad. Ik wil daarom Steve Jobs bij deze eren voor zijn substantiële bijdrage aan de adoptie van draadloze technologie.

Voor het origineel zie:
www.computable.nl/artikel/ict_topics/infrastructuur/4210576/2379248/steve-jobs-verdient-dank-van-draadloze-industrie.html?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=E-mail&utm_campaign=Redactiemailing .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie