Huissen: Weer bezwaar tegen mast Kampstuk in Huissen

vrijdag, 23 september 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlkander 20 sept. 2011

Weer bezwaar tegen mast Kampstuk in Huissen

De mast aan het Kampstuk, staat bijna in de achtertuin van woningen in de wijk De Hofmeesterij in Huissen.

HUISSEN - Omwonende Nic Janssen maakt weer bezwaar tegen de beslissing van de gemeente Lingewaard om niet handhavend op te treden tegen de antennemast aan het Kampstuk in Huissen. Hij stapt naar de rechter. De mast is al jaren onderwerp van gerechtelijke procedures en bezwaren.

Omwonenden trokken aan de bel toen de mast, bedoeld voor het centrale antennesysteem van Huissen, alleen nog maar in dienst bleek te zijn voor commerciële doeleinden.

Er zitten drie telefoonproviders in, waarvan twee ook umts hebben. Daarnaast zitten er drie straalzenders op, een communicatiesysteem voor de brandweer, een zender van de radiozender Hotradio en zijn er schotelantennes onder geplaatst. ''Commercieel gebruik van de mast mag niet volgens het bestemmingsplan en het oorspronkelijke recht van opstal'', aldus Janssen.

De gemeente erkent dat de mast niet meer dienst doet voor het centrale antennesysteem en dat de mast inmiddels hoger is dan de oorspronkelijk vergunde veertig meter. Maar omdat er door het wijkplatform al eens eerder een verzoek tot handhaving is ingediend gelden alle volgende handhavingsverzoeken als 'herhaald'. Dat is reden om ze af te wijzen. Janssen is daar boos over. De gemeente krijgt daardoor de mogelijkheid niet inhoudelijk op argumenten in te gaan.

Het eerste handhavingsverzoek werd onder andere afgewezen omdat de rechter oordeelde dat het wijkplatform, dat het verzoek indiende, geen rechtspersoon was en dus niet ontvankelijk. Janssen krijgt elke keer gelijk van de bezwarencommissie, maar de gemeente legt dat advies telkens terzijde, voor het laatst in juni van dit jaar.

Voor het originele bericht met foto van de betwiste mast zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/betuwe/9512441/Weer-bezwaar-tegen-mast-Kampstuk-in-Huissen.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie