Handtekeningenactie tegen komst tweede UMTS-mast in Megen

donderdag, 22 september 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Omroep Brabant 21 sept. 2011

Handtekeningenactie tegen komst tweede UMTS-mast in Megen

MEGEN - De familie van Karen van Loon (38) uit Megen gaat woensdag 167 handtekeningen aanbieden tegen de komst van een tweede UMTS-mast. Karen van Loon zou lijden aan elektrohypersensitiviteit (EHS). Daardoor is ze extreem gevoelig voor de straling van een telefoonmast bij haar in het dorp.

Een UMTS-mast werd onlangs door het kerkbestuur van Megen uitgeschakeld omdat Van Loon er dusdanig last van had dat ze zelfs brandwonden op haar rug kreeg. Deze mast is nog altijd niet ingeschakeld maar KPN wil de mast wel weer in gebruik nemen.

Klamboe
Van Loon woont bij haar ouders, in een huis waaruit alle elektrische apparaten verbannen zijn, omdat ze ook daar niet tegen kan. Ze brengt haar dagen door in een speciale klamboe, die straling tegen zou houden.

Mensen uit Megen leven volgens vader Lex van Loon erg met zijn dochter mee. Zij zijn dan ook degenen die handtekeningen hebben gezet. Een tweede mast in Megen zou de situatie voor zijn dochter verergeren.

Voor het originele bericht zie:
www.omroepbrabant.nl/?news/161725842/Handtekeningenactie+tegen+komst+tweede+UMTS-mast+in+Megen.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie