Deurne wil geen mast.

donderdag, 22 september 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad 21 sept. 2011

Walsberg wil mast niet op locatie-Langstraat

DEURNE - Zo gauw de gemeente Deurne een bouwvergunning verleent voor het plaatsen van een UMTS-zendmast aan de Langstraat, komen de omwonenden in actie. De voorbereidingen zijn in volle gang, de bezwaren liggen al goeddeels klaar. ''De gemeente zal het zwaar gaan krijgen'', is het vermoeden van Harry van Wijk, die enkele tientallen meters van de beoogde locatie vandaan woont. ''Wij denken een aantal sterke punten te hebben.'' De zoektocht naar een plaats voor de UMTS-zendmast in Deurne-Walsberg heeft in de wijk al veel stof doen opwaaien.

KPN zette jaren geleden in op een bosperceel – eigendom van de provincie – kort achter Zaal Van de Putten, pal aan de N270. Walsberg kwam in verzet en gemeente en KPN gingen op zoek naar een alternatief. Dat werd gevonden aan Hornveld, iets verderop richting Venray. Met de eigenaar van de grond was al een voorlopig akkoord bereikt. Maar uiteindelijk besloot KPN toch de lopende procedure voor Langstraat 3 door te zetten.

Tot verbazing van veel Walsbergers.

Voor het originele bericht zie:
www.ed.nl/regio/deurne-asten-someren/9527498/Walsberg-wil-mast-niet-op-locatieLangstraat.ece?formmode=thanx&postingId=9531019 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie