Megen: Kerkbestuur schakelt UMTS-mast uit voor zieke vrouw

donderdag, 15 september 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerde video: Berichten%20Nederland/6061

Bron: Omroep Brabant 13 sept. 2011

Kerkbestuur Megen schakelt UMTS-mast uit voor zieke vrouw

Auteur: Marjanka Oerlemans

De UMTS-mast aan de voorgevel van de kerk. De UMTS-mast aan de voorgevel van de kerk. Vergroot foto

MEGEN - Het bestuur van de Sint Servatiusparochie in Megen heeft een UMTS-mast van de KPN uitgeschakeld. Zij komt daarmee tegemoet aan een vrouw uit het stadje die extreem gevoelig zou zijn voor de straling van de mast.

De 38-jarige Karen van Loon zou lijden aan elektrohypersensitiviteit (EHS). Ze woont bij haar ouders, in een huis waaruit alle elektrische apparaten verbannen zijn, omdat ze ook daar niet tegen kan. Ze brengt haar dagen door in een speciale klamboe, die straling tegen zou houden.

Meer straling
Op 2 september verergerden de klachten van Karen van Loon plotseling hevig. Ze heeft last van darmklachten, hartritmestoornissen, hoofdpijn en slaapproblemen. Haar vader ging naar buiten om straling te meten en kwam uit bij de UMTS-mast aan de kerk. Volgens vader van Loon gaf die veel meer straling af dan normaal. Het kerkbestuur besloot de mast toen uit te zetten, nadat tevergeefs geprobeerd was contact met KPN te krijgen.

Volgens de vader van de zieke vrouw kan het catastrofale gevolgen hebben wanneer de UMTS-mast aan de voorgevel van de kerk weer wordt aangezet.

KPN
De eigenaar van de mast, KPN, laat weten de mast toch zeer binnenkort weer aan te zetten. Waarschijnlijk nog deze week. KPN wil wel met het kerkbestuur kijken of er andere oplossingen zijn, misschien kan de mast bijvoorbeeld anders gericht worden.

Geen wetenschappelijk bewijs
De aandoening elektrohypersensitiviteit wordt in Nederland niet officieel erkend omdat er geen wetenschappelijk bewijs is dat een verband aantoont tussen straling en ziekteverschijnselen. Er is wel een stichting EHS. Daarbij zijn 300 tot 350 mensen aangesloten, met name patiënten.

Voor het originele bericht zie:
www.omroepbrabant.nl/?news/161290692/Kerkbestuur+Megen+schakelt+UMTS-mast+uit+voor+zieke+vrouw.aspx .

en:
www.nu.nl/binnenland/2614261/parochiebestuur-zet-zendmast.html .

terwijl de NOS meldt dat het kerkbestuur de zender saboteert:
nos.nl/artikel/272401-kerkbestuur-haalt-zendmast-naar-beneden.html .

voor een video over het onderwerp zie:
hotnewz.nl/binnenland/1095/kerk-schakelt-umts-mast-uit-voor-zieke-vrouw .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie