Hilversum: KPN haalt bakzeil in de Meent

donderdag, 01 september 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gooi- en Eemlander 31 aug. 2011

KPN haalt bakzeil in de Meent

HILVERSUM - De door veel bewoners gevreesde bouw van een UMTS-zendmast bij scholen in de Hilversumse Meent is van de baan. Initiatiefnemer KPN haalt na anderhalf jaar discussie bakzeil en heeft nu een aanvraag ingediend voor een zendmast aan de Mierenmeent 122. Dat heeft wethouder Lon Jooren (VVD) de gemeenteraad laten weten.

Het gaat bovendien om een mast van ’slechts’ dertig meter hoog, terwijl eerder sprake was van een exemplaar van zeker veertig meter. Dat laat een gemeentelijk woordvoerder weten.
Mierenmeent 122 is de voormalige gemeentewerf. Deze plek werd door de protesterende bewoners al meteen genoemd als alternatief voor het scholencomplex met drie basisscholen en een kinderdagopvang. Voor veel bewoners van de Hilversumse Meent is het langdurig blootstellen van honderden kinderen aan straling van een UMTS-mast onaanvaardbaar.

Lees meer hierover in de De Gooi- en Eemlander van woensdag 31 augustus

Voor het originele bericht zie:
www.gooieneemlander.nl/article11062521.ece/KPN-haalt-bakzeil-in-de-Meent .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie