Nieuwkoop: Raad van State, UMTS-mast mag blijven.

donderdag, 25 augustus 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerde artikelen:
Juridische%20Informatie/5961
Juridische%20Informatie/6009 (met opm. Stopumts).

Bron: Leids Dagblad 24 aug. 2011

Raad van State: UMTS-mast in Nieuwkoop mag blijven.

NIEUWKOOP - De gemeente Nieuwkoop heeft bij het afgeven van een vergunning voor de bouw van een UMTS-mast bij het Nieuwkoopse sportpark De Dulen een belangenafweging gemaakt waarop niets valt af te dingen.

Nadat vorig jaar de rechtbank al oordeelde dat de vergunning terecht is verleend, heeft gisteren ook de Raad van State alle bezwaren tegen de UMTS-mast verworpen.

De UMTS-mast van KPN leidde vorig jaar tot veel ophef in Nieuwkoop. Omwonenden vrezen dat de nieuwe mast hun gezondheid aantast en ook schadelijk is voor de kinderen die naar de basisschool vlakbij de antenne gaan. De boosheid bereikte een hoogtepunt toen bleek dat de telefoonmaatschappij al was begonnen met de aanleg terwijl er nog procedures van omwonenden liepen. Om de buurt tegemoet te komen heeft KPN het werk toen tijdelijk stil gelegd.

Lees verder in het Leidsch Dagblad, editie Rijn en Veen, van donderdag 25 augustus.

Voor het originele bericht zie:
www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/rijnenveen/article10968671.ece/Raad-van-State:-UMTS-mast-in-Nieuwkoop-mag-blijven .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie