Woondiensten Enkhuizen weert UMTS

maandag, 19 september 2005 - Categorie: Berichten Nederland

ENKHUIZEN - Woningcorporatie Woondiensten Enkhuizen heeft besloten tot nader order geen UMTS antennes toe te laten op haar woningbezit.

Hiermee onderschrijft Woondiensten Enkhuizen het burgerinitiatief van Enkhuizer Henk Wever waarin hij voorstelt dat de gemeente Enkhuizen zendmasten voor mobiele telefonie gaat weren.

Enkele jaren geleden besloot Woondiensten al dat zij uit voorzorg geen gsm-masten voor mobiel telefoonverkeer op haar woningbezit wil hebben. Voorlopig geldt dit besluit ook voor antennes voor UMTS, de nieuwe technologie waarmee mobiele telefoons in staat zijn via breedbandverbindingen te werken.

Schadelijk
Woondiensten stelt dat diverse onderzoeken naar de mogelijke gevolgen nog geen eensluidend bewijs hebben opgeleverd dat de hoogfrequente straling van deze antennes niet schadelijk zou zijn voor de volksgezondheid. ''Daarom neemt Woondiensten Enkhuizen het zeker voor het onzekere en weert voorlopig ook de UMTS antennes.''Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie