Huissen: Zendmast houdt gemoederen bezig

donderdag, 21 juli 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 21 juli 2011

Huissense zendmast houdt gemoederen bezig

HUISSEN - De zendmast op het Kampstuk in Huissen houdt de gemoederen nog steeds bezig. Opnieuw heeft een omwonende de gemeente verzocht op te treden tegen de mast. Ditmaal omdat er schotelantennes aan de mast zouden zijn geplaatst, het gebruik van de mast is gewijzigd en de hoogte zou zijn veranderd.

Dezelfde omwonende deed al in 2005 een verzoek tot handhaven, samen met het Wijkplatform Huissen West. Destijds werden in de wijk 350 handtekeningen verzameld. Omwonenden maakten zich zorgen om straling van antennes die geplaatst waren aan de mast, die oorspronkelijk alleen voor televisiesignalen was bedoeld. Die actie liep stuk. De bezwaren werden ongegrond verklaard.

Het recente verzoek tot handhaving is door het college van burgemeester en wethouders al verworpen, maar de gemeentelijke bezwarencommissie oordeelde onlangs dat de omwonende wel eens gelijk kon hebben.

Het college zegt echter in een reactie daarop dat de schotelantennes er in 2004 al hingen en dat het gebruik noch de hoogte is veranderd. De mast blijft daarmee gewoon staan.

Voor het originele bericht met foto zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/betuwe/9145945/Huissense-zendmast-houdt-gemoederen-bezig.ece?formmode=thanx&postingId=9147625 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie