Eindhoven: B & W niet te stoppen met zendmasten voor mobiele telefonie.

vrijdag, 15 juli 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad 14 juli 2011

B en W : niet stoppen met masten

EINDHOVEN - Bezorgdheid van omwonenden over negatieve effecten van zendmast-straling 'heeft de aandacht' en 'wordt serieus genomen'. Maar tot het uitstellen van het plaatsen van zendmasten zal dat niet leiden. Dat schrijven B en W in antwoord op vragen van de GroenLinksfractie in de Eindhovense gemeenteraad.

GroenLinks wil eigenlijk dat voorlopig geen vergunning wordt gegeven voor het plaatsen van een UMTS-mast aan de Anconalaan. GroenLinks wil dat eerst het door wethouder Joost Helms (VVD) toegezegde onderzoek naar de digitennemast op Croy afgerond wordt. Helms beloofde dat onderzoek in maart aan verontruste omwonenden. Die klagen sinds het plaatsen van de mast vlakbij hun huizen onder meer over oorsuizingen en slapeloosheid.

Helms deed zijn toezegging hoewel hij -op basis van wetenschappelijk onderzoek- niet gelooft dat het één de oorzaak is van het andere. Hij zei destijds ook niet te verwachten dat aanvullend wetenschappelijk onderzoek dat wel zal doen. Daarom moest er eerst overleg over de vraagstelling in het onderzoek komen. Uit de antwoorden van B en W blijkt nu dat er wel al gesprekken met omwonenden en raadsleden hebben plaatsgevonden. Maar een onderzoek is nog niet gestart. Vervolggesprekken vinden na de zomervakantie plaats.

Overigens is de bouwvergunning voor de Anconalaanmast van T-mobile nog niet verstrekt. Eerst moet het bedrijf nog laten vastleggen dat het aansprakelijkheid op zich neemt 'voor eventuele aanspraken op schadevergoeding'.

Voor het originele bericht zie:
www.ed.nl/regio/eindhovenstad/9112150/B-en-W--niet-stoppen-met-masten.ece?formmode=thanx&postingId=9112622 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie