Eenrum: Protest tegen komst UMTS mast

vrijdag, 08 juli 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: RTV Noord 7 juli 2011

Eenrum protesteert tegen komst UMTS mast

Auteur: Anja Otto

EENRUM - Tientallen bewoners van Eenrum protesteerden donderdag tegen de komst van een UMTS mast in hun dorp. Ze zijn bang dat ze door de straling van de mast gezondheidsrisico's lopen.

De gemeente de Marne heeft de vergunning voor de UMTS mast verleend, maar inmiddels zijn door de bewoners al zeventig bezwaarschriften ingediend. Zolang onderzoeken elkaar nog steeds tegenspreken als het gaat om de stralingsgevaren willen de bewoners geen enkel risico lopen. Aanstaande woensdag wordt door de gemeente een bijeenkomst georganiseerd voor de bewoners.

In de stad Groningen staat een woud aan GMS en UMTS masten. En nog steeds komen er masten bij, want gebruik van mobiel internet neemt nog steeds toe.In de stad hoeft er geen vergunning voor de masten worden aangevraagd. Op hoge gebouwen worden ze gewoon geplaatst. Maar omdat Eenrum geen hoge gebouwen kent, moet de gemeente daar wél een vergunning voor een UMTS mast aanvragen.

Voor het originele bericht met videoreportage zie:
www.rtvnoord.nl/home/pagina.asp?pid=102010 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie