Houten: D66 fractie stelt vragen aan het college over plaatsing zendmast op 20 meter van woningen.

donderdag, 07 juli 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Protest tegen UMTS-mast De Akkers
woensdag 29 juni 2011

De actiegroep AKKERSTEGENMAST roept de inwoners van de wijken De Akkers en De Bermen op massaal te protesteren tegen de plaatsing van de UMTS-mast.

Totaal verraste bewoners van de wijk De Akkers zijn begonnen met een protestactie tegen plaatsing van een UMTS mast. In de kastanjerij tussen de Rondweg en de Binnenweg tegenover de inprikker De Akkers komt een 38 meter mast van T-Mobile Nederland. De bewoners wisten van niets. Zo vrezen zij dat hun gezondheid eronder gaat lijden, en voelen zij zich in de steek gelaten door het college van B&W.

De reden dat die UMTS-mast er komt, is omdat T-Mobile zegt een gat in de UMTS-dekking voor internet- en beeldoverdracht met mobiele telefoons ter plekke te willen dichten. Bewoners vinden dat onzin. Omdat informatie van het Antennebureau duidelijk maakt dat hooguit elders in Houten nog zwakke plekken in de GSM-dekking zijn. Zeker niet in de wijk De Akkers. Dus waarom een UMTS-zendmast en wat zijn de werkelijke drijfveren van T-Mobile .?

De gemeente Houten heeft in november 2010 T-Mobile een ontheffing annex bouwvergunning verleend voor het plaatsen van de UMTS-mast. Als de mast wordt geplaatst op 24 juli komt deze twintig meter van woningen te staan. Omwonenden zijn hevig teleurgesteld in de handelwijze van het college van B&W. Het college heeft nagelaten ons actief te betrekken bij dit plan, zeggen bewoners. Ja, omwonenden voelen zich door B&W op het verkeerde been gezet. Zo werd de eenregelige bekendmaking van T-Mobiles aanvraag op 25 augustus 2010 in t Groentje geplaatst onder het kopje Buitengebied. Niemand in de wijk viel dat op. Later werd de verleende vergunning in de daarvoor bestemde rubriek onder de kop Noord-Oost gepubliceerd.

Nu T-Mobile met de werkzaamheden startte kwam binnen een week de buurt in actie onder leiding van de discussiegroep AKKERSTEGENMAST op Google Groups. De groep wendde zich met het dossier tot de fractie van D66 Houten. Naar aanleiding hiervan heeft de fractie vragen gesteld aan het college. Want de fractie van D66 Houten wil zo snel mogelijk duidelijkheid met betrekking tot het gevoerde beleid in deze. Wordt vervolgd.

Voor het originele bericht zie:
d66houten.nl/news/item/protest_tegen_umts-mast_de_akkers/127?mid .

Voor de door D66 ingediende vragen aan het college van B&W zie het bijgevoegde PDF bestand.

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie