Enkhuizen-Lelystad: Beroepsvaart ondervindt aanhoudende overlast van zendmast in Trintelhaven.

donderdag, 30 juni 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Zeepost 534 29 juni 2011

Overlast van zendmast in Trintelhaven

Al jaren zijn er klachten over schade aan apparatuur aan boord van schepen die een bezoek brengen aan Trintelhaven, gelegen aan de dijk Enkhuizen-Lelystad. De beschuldigende vinger wordt daarbij gewezen naar de zendmast op deze haven. Ook afgelopen jaar waren er opnieuw klachten.

Het Watersportverbond is daarover in overleg met de autoriteiten en hoort graag recente positieve en negatieve ervaringen van watersporters, die deze haven bezochten.

Het ‘dossier zendmast Trintelhaven’ is dik. Een aantal jaren geleden waren er regelmatig klachten; schippers meldden schade aan navigatie- of communicatieapparatuur, er was soms sprake van vreemde verschijnselen of geluiden aan boord en soms was er ook persoonlijk letsel als metalen onderdelen of stagen plotseling heet werden. Door de verhalen die de ronde deden, gingen steeds meer schepen Trintelhaven - om begrijpelijke redenen - mijden. Daarmee ging een aantrekkelijk vaardoel op het IJsselmeer verloren.

Op basis van de klachten zijn indertijd maatregelen genomen om de overlast te beperken. Zo is de zender afgeschermd en zijn er borden geplaatst waarbij schepen gewaarschuwd werden voor de mogelijke risico’s. Het Watersportverbond wil opnieuw met de autoriteiten om de tafel gaan. Doel is om de overlast te voorkomen, zodat schepen weer veilig gebruik kunnen maken van Trintelhaven.
Schadeclaims kunnen ingediend worden bij Telecom. Ook de BBZ is benieuwd naar jullie positieve en negatieve ervaringen. Zowel wat de zendmast betreft als de afhandeling van de schadeclaims.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie