Nijmegen: Extra bestraling met ipads op kinderoncologie afdeling Radboud ziekenhuis.

vrijdag, 24 juni 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerde video: www.youtube.com/watch?v=gCMzjJjuxQI

Bron: mobilemac 23 juni 2011

Kinderoncologie afdeling Radboud ziekenhuis deelt informatie via iPad

Het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen is een pilot gestart waarbij artsen en patiënten via een iPad informatie uitwisselen en contact houden. Het project dat Mijn Radboud Thuis heet is voor (ouders van) kinderen die bestraald worden, zodat ze gemakkelijk contact kunnen hebben met elkaar en met de arts. Esther Meijer-van den Bergh, werkzaam bij de afdeling Medische Psychologie en Kinderoncologie heeft het project in gang gezet en bedacht.

Het Radboud Ziekenhuis heeft applicaties laten ontwikkelen zodat patiënten en gezinnen het behandelproces beter kunnen volgen. Patiënten en hun ouders kunnen binnen de pilot informatie uitwisselen met hulpverleners en ook kunnen hulpverleners onderling communiceren. Ook krijgen (ouders van) patiënten uitslagen van medische onderzoeken via de iPad.

Het project is een initiatief van de afdelingen Kinderoncologie en het Radboud Reshape & Innovation Center. Dat laatste is de kraamkamer van het UMC St Radboud voor het bedenken en implementeren van toepassingen op het gebied van zorg 2.0.

Opm. Stopumts:
Inderdaad: More Doctors Smoke Camels Than Any Other Cigarette: www.youtube.com/watch?v=gCMzjJjuxQI

Voor het originele bericht zie:
www.mobilemac.nl/ipad/kinderoncologie-afdeling-radboud-ziekenhuis-deelt-informatie-via-ipad/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie