Egmond: Bewoners boos over plaatsing UMTS-mast. Waarom dan toch?

donderdag, 23 juni 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Dichtbij.nl Groot Alkmaar 23 juni 2011

Bewoners boos over plaatsing UMTS-mast

EGMOND - De Gemeente bergen en T-mobile zijn, tot woede van bewoners, voornemens een 40 meter hoge UMTS-mast te plaatsen op de hoek Tijdverdrijfslaan en de Heilooërzeeweg in Egmond.

Daarmee handelt de Gemeente Bergen in strijd met haar eigen beleidsplan, aldus omwonenden. Volgens hen houdt de gemeente zich klaarblijkelijk niet aan hun eigen gestelde norm dat de mast niet dichter dan 300 meter bij de bebouwde kom mag staan.

Bovendien heeft de locatie de bestemming 'natuurgebied' en heeft het gebied een beschermd karakter vanwege één van de laatste duinrellen in Nederland. Door deze duinrel is dit gebied een uniek stuk biotoop, waar onder andere de streeprugpad en de buizerd leven.

De bewoners: ''De wijkvereniging heeft zijn steun gegeven aan de Gemeente Bergen voor de plaatsing op deze locatie zonder dat de wijkraad de (direct betroffen) bewoners van de wijk Mosselaan in Egmond aan den Hoef betrokken heeft in deze besluitvorming. Sterker nog: de leden van de wijkraad zélf waren niet eens op de hoogte van dit besluit.''

Het is volgens omwonenden onmiskenbaar dat T-Mobile en de Gemeente Bergen op manipulatieve wijze, door het gebruik van incomplete en inaccurate informatie, zijnde de verouderde situatieschetsing van de omgeving, de plaatsing van de UMTS-mast er proberen door te drukken. De locatie wordt benoemd als een open vlakte met wat bomen, terwijl er zich (sinds 2005) op 50 meter afstand een woonwijk bevindt met 230 woningen.

Bovendien ontsiert deze mast volgens de bewoners de poort naar Heiloo, Egmond Binnen, Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee. Het prachtige uitzicht over de mooie, brede duinrand van Egmond aan Zee wordt door deze mast onvoorstelbaar vervuild. Daarnaast maken de bewoners in het directe gebied zich ernstig zorgen over de stralingsgevolgen van de mast. Het mag duidelijk zijn: een 40 m hoge UMTS mast past volgens hen niet in deze omgeving.

Op donderdag vanaf 20.00 uur is er een bijeenkomst in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan de Hoef.

Is deze mast jou ook een doorn in het oog? Laat je reactie achter.

Voor het originele bericht zie:
www.dichtbij.nl/groot-alkmaar/regio/artikel/2110438/bewoners-boos-over-plaatsing-umtsmast.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie