Lingewaal: Start bouw KPN antennemast

woensdag, 22 juni 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Gemeente Lingewaal 22 juni 2011

Start bouw KPN antennemast

Binnenkort start KPN met de voorbereidingen voor de bouw van een antennemast achter de kantine van voetbalvereniging Asperen. In de mast wordt naast een GSM antenne ook een UMTS antenne geplaatst.

Hiermee wordt de dekking voor mobiele telefonie en draadloos internet in Lingewaal verbeterd. Ook de hulpdiensten maken bij calamiteiten gebruik van een goede UMTS dekking. Zo kunnen ambulances via deze draadloze techniek medische gegevens zoals hartfilmpjes alvast doorsturen naar het ziekenhuis waar ze naar onderweg zijn.

Het plaatsen van antennes en het afgeven van vergunningen wordt bepaald door de landelijke overheid. De bouwvergunning is in 2004 afgegeven en in 2007 onherroepelijk vastgesteld door de Raad van State na diverse procedures. De Hoofdinspectie voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne beslist over de veiligheidsvoorschriften voor het plaatsen van antennes, waaraan de KPN zich moet houden. Belanghebbenden zijn inmiddels door de gemeente Lingewaal per brief geïnformeerd.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het gebruik van antennemasten in het algemeen? Dan kunt u contact opnemen met het Antennebureau. Dit is het informatiebureau van de landelijke overheid over het gebruik van antennes. U kunt bij dit bureau terecht met vragen over de gezondheidseffecten, de wetgeving en de toepassingen waar antennes voor worden gebruikt. Het Antennebureau kunt u op werkdagen bereiken via telefoon (0900) 268 36 63 (lokaal tarief) of kijk op www.antennebureau.nl

Voor het origineel zie:
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/06/22/V026.htmLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie