KPN geeft gsm-les aan kinderen, maar niet over de gezondheidsschade die zij oplopen.

maandag, 20 juni 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd artikel: www.www.stopumts.nl/doc.php/Juridische%20Informatie/4913

KPN geeft gsm-les aan kinderen

Auteur: Harrie Nijen Twilhaar

DEN HAAG - KPN gaat kinderen op basisscholen leren hoe ze met mobieltjes moeten omgaan. Vanaf vandaag kunnen kinderen, ouders en ook scholen met de gsm-opvoeding starten. Daartoe heeft de telefoonprovider in samenwerking met het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) een nieuwe dienst ontwikkeld: Hi Young.

Foto: ONBEKEND

Naast een speciale prepaid simkaart met een beginsaldo van tien euro wordt er door KPN-dochter Hi een educatieve website met voorlichtingsfilmpjes en tips geïntroduceerd. Ook leren kinderen omgaan met de financiële consequenties.

Kostenbewustzijn

De telefoonprovider zegt niet op de stoel van ouders of school te willen zitten, maar dwingt zichzelf wel om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.„Wij richten ons op de bovenbouw van de basisscholen. Belangrijke aspecten met het opvoedkundige karakter zijn: veiligheid, kostenbewustzijn en etiquette”, benadrukt Hi-directeur Marion Koopman die verantwoordelijk is voor het project.

Nood-smsjes

Wat betreft veiligheid krijgen kinderen die geen belbudget meer hebben, twee gratis nood-smsjes. „Denk daarbij aan situaties waarbij kinderen beslist hun ouders moeten kunnen benaderen”, aldus Koopman. De KPN-dochter benadrukt dat kinderen steeds jonger een mobiele telefoon hebben. Ruim 55 procent in de leeftijd van acht tot twaalf jaar heeft een mobieltje. Bij twaalfjarigen is dat 88 procent. De meeste kinderen krijgen op tienjarige leeftijd een gsm. Scholen gedogen het gebruik, maar hanteren in veel gevallen wel huisregels.

Voor het originele artikel zie:
www.telegraaf.nl/digitaal/10056000/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie