Alphen aan de Rijn: Voorbeeldige informatievoorziening m.b.t. schadelijkheid straling.

zaterdag, 18 juni 2011 - Categorie: Berichten Nederland

De Gemeente Alphen aan de Rijn verdient een Stopumts-pluim voor haar voorbeeldige informatievoorziening naar de burgers over de mogelijke schadelijke gevolgen van hoogfrequente elektromagnetische velden. Niet alleen rapporteert zij uitgebreid over het mogelijk verband met boomaantastingen, ook publiceerde zij het onlangs uitgebrachte IARC rapport (mobiele telefonie mogelijk kankerverwekkend) op 9 juni j.l. integraal op haar site:

Bron: Gemeente Alphen aan de Rijn 17 juni 2011

Boomaantastingen

Gemeente Alphen aan den Rijn zet zich hard in om het fenomeen van nieuwe boomaantastingen in een veranderend milieu op de politieke agenda te zetten. Bomen vormen een belangrijke rol in ons leefmilieu. Nieuwe boomaantastingen zijn geconstateerd en worden gerelateerd aan veranderingen in ons leefmilieu. Op dit moment worden elektromagnetische velden en zogenaamde moderne luchtvervuiling primair gezien als de mogelijke veroorzaker van de nieuwe boomaantastingen.

Tweede symposium ''Het effect van elektromagnetische straling op bomen'' op vrijdag 17 juni 2011 gaat niet door.

Er zijn te weinig aanmeldingen voor dit tweede symposium.
Het minimale aantal benodigde aanmeldingen van 50 is niet gehaald.
Het eerste symposium leverde 130 aanmeldingen op.

Op verzoek is zaterdag 11 juni 2011 door A. van Lammeren (WUR) en Niek van 't Wout (gemeente Alphen aan den Rijn) een presentatie gegeven bij de Kring Praktiserdende Boomverzorgers.
Een groep van 70 praktijkmensen werd genformeerd over het onderwerp ''de effecten van elektromagnetische straling op bomen''.

Op 23 juni zal Niek van 't Wout tijdens de Ziekten-en-Plagen-Dag in Almkerk een lezing geven over ''Het effect van elektromagnetische straling op bomen''. Een dag die wordt georganiseerd door en voor de Groenbranche.

Op deze webpagina vindt u informatie over het onderzoek naar de niet-biologische boomaantastingen. De meeste nieuwsfeiten en onderzoeksrapporten worden vermeld.

Voor het originele artikel en verdere berichtgeving van de gemeente over draadloze technologie zie: www.alphenaandenrijn.nl/Smartsite.shtml?id=63643 .
www.alphenaandenrijn.nl/Smartsite.shtml?id=63643 .

Voor een gerelateerd artikel zie:
www.innovatiepromotor.nl/2011/03/angst-voor-een-bomenepidemie/ .



Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie