Telecompaper: ''Nederland loopt voorop met internet op mobiel''. Ook met gezondheidsschade?

vrijdag, 10 juni 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecompaper, 9 juni 2011

Telecompaper: Nederland loopt voorop met internet op mobiel

Nederland loopt niet achter, maar juist voorop als het gaat om het gebruik van mobiel internet op de mobiele telefoon. Dat stelt Telecompaper, niet slechts 5,9 procent – zoals de EC beweert - maar 25-30 procent van alle Nederlanders boven de 16 maakt gebruik van mobiel breedband internet. Ook toezichthouder Opta stelt in een tweede reactie dat cijfers van de Europese Commissie over gebruik van mobiel internet niet kloppen. Volgens Opta zou 33,7 procent van de Nederlanders gebruik maken van mobiel breedband internet via hun mobieltje.

Opta publiceerde vanmorgen een bericht op basis van een inventarisatie van de Commissie tussen mei 2010 en mei 2011. De EC wil met de inventarisatie een beeld krijgen van de ontwikkeling van ICT en internet in de 27 EU-landen. Uit de inventarisatie zou blijken dat Nederland met mobiel internetgebruik beneden het EU-gemiddelde scoort. Opta stelt na het vergelijken van de EC-inventarisatie met eigen cijfers dat de bewering van de EC niet overeenkomt met hun bevindingen. Volgens de toezichthouder had eind 2010 33,7 procent van alle Nederlanders toegang tot mobiel breedband internet via een mobiele telefoon, niet de 5.9 procent van de EC.

De Europese Commissie baseert zich onder meer op cijfers van Eurostat, waaruit blijkt dat Luxemburg binnen de EU koploper is met 20,4 procent. Nederland zou onder het EU-gemiddelde van 7,4 procent zitten. Opta heeft de indruk dat er bronnen door elkaar zijn gebruikt bij het maken van de inventarisatie, zo laat een woordvoerster weten. Zo acht de toezichthouder het zeer onwaarschijnlijk dat er tussen 2009 en 2010 sprake is van de door EC genoemde daling van het mobiel-internetgebruik van zes naar 5,9 procent van de Nederlandse bevolking tussen 16 en 74 jaar.

Opta baseert zich met de eigen cijfers op zijn Q4 2010 monitorrapportage over het aantal mobiele aansluitingen: 5,6 miljoen op 16,6 miljoen inwoners. Volgens recente cijfers van Telecompaper maakt 25-30 procent van alle Nederlanders boven de 16 gebruik van mobiel breedband internet via hun mobieltje. Bij smartphone-gebruikers ligt dit percentage op 60. Van alle mobiele gebruikers in Q1 van 2011 heeft 37 procent een smartphone.

Voor het originele bericht zie:
www.telecompaper.com/nieuws/telecompaper-nederland-loopt-voorop-met-internet-op-mobiel .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie