Belgische telecomwaakhond gaat gsm-straling in huizen meten

dinsdag, 31 mei 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Tweakersnet 31 mei 2011

Belgische telecomwaakhond gaat gsm-straling in huizen meten

Auteur: Arnoud Wokke

De Belgische telecomwaakhond Bipt gaat bij mensen thuis straling opmeten. De metingen moeten uitwijzen of wettelijke normen worden overschreden. Mensen die op korte afstand van een gsm-mast wonen, mogen een meting aanvragen.

Bij de meting komt een specialist van Bipt bij mensen thuis de opgetelde straling van gsm, wifi en tv opmeten, meldt het Belgische persbureau Belga. Het is onduidelijk wat er gaat gebeuren als de straling de wettelijke norm overschrijdt.

De meting kan worden aangevraagd door mensen die op minder dan driehonderd meter van een zendmast wonen. De gratis meting is vooral bedoeld voor mensen die claimen gezondheidsproblemen te hebben door een teveel aan straling in huis. Volgens ZDNet zijn in de afgelopen jaren soortgelijke metingen uitgevoerd, waarbij nooit een normoverschrijding werd vastgesteld.

Voor het originele bericht zie:
tweakers.net/nieuws/74768/belgische-telecomwaakhond-gaat-gsm-straling-in-huizen-meten.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie