Asten: KPN houdt vast aan locatie UMTS-mast.

donderdag, 19 mei 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad 19 mei 2011

KPN houdt vast aan locatie UMTS-mast in Asten

ASTEN - Ondanks bezwaren van verontruste buurtbewoners houdt KPN vast aan de mastlocatie op de hoek van de Heesakkerweg met de Polderweg in Asten-Zuid.

Dat blijkt uit een brief die het telecombedrijf aan de commissie Ruimte heeft gestuurd en dinsdagavond tijdens de vergadering is behandeld. In de commissievergadering van 12 april zijn door de politieke partijen veel vragen gesteld over de locatie van de zendmast.

In een gesprek tussen de gemeente Asten en een medewerker van KPN is daarna gepraat over mogelijke alternatieve plekken voor de mast aan de N279.

Voor KPN zijn twee zendmasten daar echter geen optie. Beide masten, vlak bij elkaar, zouden dan op eenderde van de capaciteit werken. Volgens KPN bereiken de masten dan (afzonderlijk en samen) niet het doelgebied. De noordelijke mast zou tevens in een bestaand dekkingsgebied staan, met eventuele storingen als gevolg.

Wethouder Theo Martens gaf aan dat er geen alternatieve locaties in Asten zijn. Wel zou de mast eventueel nog zes meter verder van de weg geplaatst kunnen worden, zodat de mast uit het zicht staat. Het is nog maar de vraag of de bezorgde buurtbewoners met deze verplaatsing genoegen zullen nemen. een collegebesluit over de mast volgt later.

Voor het originele bericht zie:
www.ed.nl/regio/deurne-asten-someren/8719386/KPN-houdt-vast-aan-locatie-UMTSmast-in-Asten.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie