Raad van Europa: 'geen GSM in de klas'

maandag, 16 mei 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd bericht: Berichten%20Internationaal/5715

Bron: Telecompaper 16 mei 2011

Raad van Europa: 'geen GSM in de klas'

Volgens de Raad van Europa is er in de klas geen plek voor mobiele telefoons en draadloze internetverbindingen. Het Europees orgaan stelt dat kinderen door elektromagnetische golven worden blootgesteld aan gezondheidsrisico's. Hoewel er al jaren druk wordt gespeculeerd over de mogelijke effecten van mobiele telefoons op de gezondheid van de mens, leveren diverse onderzoeken tegenstrijdige uitkomsten op.

Desondanks gaat de De Raad van Europa er vanuit dat GSM's wel degelijk invloed hebben op op dieren, planten en mensen, ook wanneer zij aan stralingsniveaus die onder de huidige drempels liggen worden blootgesteld. Naast een verbod op mobiele telefoons in het klaslokaal, pleit de Raad van Europa ook voor het opzetten van informatiecampagnes en de bescherming van risicogroepen. Ook zouden draadloze toestellen die elektromagnetische golven uitstralen een duidelijke vermelding moeten krijgen.

Voor het originele bericht zie:
www.telecompaper.com/nieuws/raad-van-europa-geen-gsm-in-de-klas .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie