Groningen: Kastanjes aan singels ziek door straling?

zaterdag, 14 mei 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Groninger Gezinsbode 13 mei 2011

Kastanjes aan singels ziek door straling!

Bouwbioloog Rudy van Keulen en stralingsonderzoeksjournalist Benjamin Adamah, beiden afkomstig uit Groningen, en stralingsactivist Frides Laméris uit Zuidlaren, hebben gisteren stralingsmeetonderzoek verricht aan de Groningse singels. Dit gebeurde in opdracht van de Stichting Stralingsarm-Nederland, vanwege het grote aantal zieke bomen. Alle meetresultaten zijn vastgelegd op Google-earthkaarten en zullen maandag in een pdf-file beschikbaar worden gesteld aan buurtbewoners, politici, pers en andere belangstellenden.

Het meetresultaat mag volgens alle drie onderzoekers schokkend genoemd worden. Gemeten naar beproefde bouwbiologische waarden, blijkt een groot aantal van de bomen op de singels bloot te staan aan hoge en soms zelfs extreme stralingswaarden, die een biologisch verwoestende invloed op de bomen uitoefenen. De straling is vooral afkomstig van UMTS, GSM 900 en 1800-zenders, en in mindere mate van DECT (snoerloze telefoons) en WIFi (draadloze netwerken).

Voor het originele bericht zie:
www.groningergezinsbode.nl/profile/redactiegroningergezinsbode/article379115.ece/kastanjes_aan_singels_ziek_door_straling .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie