Rotterdam: Meerderheid gemeenteraad voor het verplaatsen van C2000-mast

vrijdag, 13 mei 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerde berichten:
Berichten%20Nederland/3732
Berichten%20Nederland/3954
Berichten%20Nederland/4094
Juridische%20Informatie/5547

Bron: Megastad FM 13 mei 2011

Meerderheid verplaatsen C2000-mast

De gemeenteraad van Rotterdam heeft vanmiddag een motie van GroenLinks en SP aangenomen om de C2000-zendmast aan de Essenburgsingel alsnog te verplaatsen naar een geschiktere locatie.

De mast werd in 2009 na een onzorgvuldig locatieonderzoek en ondanks veel weerstand bij bewoners, geplaatst in het parkje naast de Essenburgsingel. Onlangs bleek dat de mast pas sinds 11 april 2011 daadwerkelijk zorgt voor netwerkontvangst in de binnenstad. In 2009 was de C2000-dekking in het centrum van Rotterdam de reden van het Ministerie van Binnenlandse Zaken waarom de mast met spoed geplaatst moest worden en alleen op die locatie.

''Nu blijkt de plaatsing helemaal niet dringend te zijn geweest'', zegt GroenLinks-raadslid Arno Bonte. ''Ook het argument dat het parkje langs de Essenburgsingel de enige geschikte locatie was, is inmiddels achterhaald.''

De gemeenteraad wil dat er een nieuw locatieonderzoek komt voor de C2000-mast. ''Het vertrouwen van de omwonenden in het openbaar bestuur is in de afgelopen jaren beschaamd. Met een eerlijk locatieonderzoek hoop ik dat we dat vertrouwen weer terug kunnen winnen'', zegt Bonte. ''Er zijn in de nabijheid van de Essenburgsingel genoeg geschikte locaties voorhanden, bijvoorbeeld de sporendriehoek. Daar staat die mast niemand in de weg.''

Voor het originele bericht zie:
www.megastadfm.nl/article.php?id=17269 .

Radio Rijnmond bericht over hetzelfde onderwerp als volgt:


Gemeenteraad wil laatste poging verplaatsing C2000-mast

12 mei 2011

De Rotterdamse gemeenteraad wil dat burgemeester Aboutaleb een laatste poging doet om de C2000 zendmast aan de Essenburgsingel in Rotterdam te laten verplaatsen.

Het college van burgemeester en wethouders moet het ministerie van Binnenlandse Zaken nogmaals verzoeken om een andere plek te kiezen, zo vindt de Rotterdamse raad.

Volgens de gemeenteraad is het keuze-proces voor een geschikte lokatie niet goed verlopen. Daarmee is het vertrouwen van de burgers geschaad.

Bijna twee jaar geleden werd door omwonenden fel actie gevoerd tegen de komst van de mast. Uiteindelijk liet het ministerie de mast in juni 2009 met spoed plaatsen. In februari van dit jaar ontstond er opnieuw ophef, toen bleek dat de mast nog steeds niet naar behoren werkte.

Afgelopen week liet het ministerie weten dat de zendmast nu 100 procent operationeel is.

Voor het originele bericht zie:
www.radiorijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fmei%2FRaad%3A+laatste+poging+verplaatsing+C2000-mast .

Beluisterd u ook het bijgevoegde mediafragment.

Bekijk of beluister het mediafragment


Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie