Veerse kust: Gratis bestraald tijdens uw vakantie.

donderdag, 12 mei 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: BN De Stem 12 mei 2011

Gratis internet bij Veerse kust

Auteur: Henk Postma

DOMBURG - De Veerse kust krijgt een Wifi-netwerk voor draadloos internetten in de openlucht.
Als alles meezit zijn daar medio juni in alle toeristisch belangrijke plaatsen hotspots operationeel.

Bezoekers, en ook bewoners, kunnen daar met hun draagbare computers gratis het internet op. Het is de bedoeling het netwerk ook uit te rollen op de stranden, te beginnen bij Domburg.

Het initiatief komt van de VVV. Ook de Stichting Strandexploitatie Walcheren (SSW) is er bij betrokken. Zowel de provincie als de gemeente steken er geld in. Voorwaarde is dat ook de lokale ondernemersorganisaties meebetalen. De Veerse ondernemersmanager overlegt daar nog over. Maar informeel staan alle lichten al op groen, bevestigt woordvoerder Ruurt van der Wel van de VVV Walcheren en Noord-Beveland.

B en W van Veere beschouwen het Wifi-netwerk als een servicevoorziening, zoals bijvoorbeeld lantarenpalen en zendmasten. Het past in het streven van Veere om zich te profileren 'als gastvrije gemeente'. Het is voor het eerst dat op zo grote schaal gratis draadloos internet in Zeeland wordt aangeboden. Het netwerk blijft vooralsnog beperkt tot de belangrijkste, en drukste stukken bebouwde kom. Elke kustplaats krijgt één of meer hotspots, elk met een bereik van zo'n 250 meter, voor zover niet gestoord door grote gebouwen.

Het project kost bijna 45.000 euro. Van de ondernemers wordt bijna 20 mille verwacht, de provincie betaalt dan 14 mille en Veere 10,5 mille. Op de stranden wordt het project gedragen door de SSW in samenwerking met strandpaviljoens.

Voor het originele artikel zie:
www.bndestem.nl/regio/zeeland/8679815/Gratis-internet-bij-Veerse-kust.ece?formmode=thanx&postingId=8681832#postcomment .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie