Hattem: Geen antenne op kerktoren van Hattem

zondag, 24 april 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 22 april 2011

Geen antenne op kerk Hattem

Auteur: Ewoud ten Kleij

HATTEM - Er komt voorlopig geen UMTS-mast op de Grote of Andreaskerk in Hattem. De gemeente heeft de aanvraag van KPN afgewezen en het telecombedrijf met huiswerk naar huis gestuurd.

De mogelijke komst van de mast zorgde eind maart voor opschudding onder inwoners van Hattem en gebruikers van de kerk.

De aanvraag is door het college van burgemeester en wethouders afgewezen omdat de geplande mast niet voldoet aan de juiste afmetingen. ''Dan gaat het om de fysieke afmeting. In de huidige vorm past de apparatuur van de antenne niet bovenin de kerktoren'', zegt wethouder Luuc Teuben.

KPN wilde de UMTS-mast in het hart van de stad plaatsen om de dekking voor mobiele breedbandverbindingen te versterken. Omwonenden en de plaatselijke beiaardiers vrezen echter de straling die van het apparaat komt. Komt de mast er, dan betekent dat volgens de Stichting Hattemer Beiaard waarschijnlijk het einde van het carillonspel in de stad.

Volgens Teuben is KPN nu bezig om te kijken naar een andere optie. ''In dat onderzoek worden ook mogelijke andere locaties in Hattem meegenomen'', aldus de wethouder, die de deur wel open houdt. KPN was in verband met de gisteren aangekondigde reorganisatie niet in staat te reageren.

Voor het originele bericht zie:
www.destentor.nl/regio/veluwenoord/8554004/Geen-antenne-op-kerk-Hattem.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie