Telecomindustrie enorme milieuvervuiler qua energieverbruik en CO2 uitstoot!

zaterdag, 16 april 2011 - Categorie: Berichten Nederland

De internet-infrastructuur blijkt 10% van het wereldwijde energieverbruik voor haar rekening te nemen. De grote slokoppen zijn vooral de draadloze netwerken. Aldus een artikel in het vakblad ''Bits en Chips''. Enkele citaten:

Bron: Bits & Chips 25 maart 2011

Duizend keer energie-efficiënter internet tegen 2020.

Het internationale consortium Green Touch wil onze internetinfrastructuur duizend keer energie-efficiënter maken om de ecologische 'footprint' van internet niet te laten ontsporen. De grote slokoppen zijn vooral draadloze netwerken.

Vandaag de dag is onze internetinfrastructuur wereldwijd naar schatting al goed voor tien procent van het opgewekte vermogen en is de CO2-uitstoot equivalent met die van ons wereldwijde wagenpark.

De grote slokop in het energieverbruik zijn volgens Peeters de draadloze netwerken, en hierin zijn de basisstations goed voor tachtig procent van het energieverbruik. 'De antenne van een basisstation zendt over een hoek van 120 graden uit om een heel gebied te dekken, en dat in het slechtste geval om maar één gebruiker in de buurt toegang te geven, die slechts een klein deel van de netwerkcapaciteit nodig heeft.'

Leest u het volledige en buitengewoon interessante artikel in het bijgevoegde PDF bestand:

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie