Nijverdal: Antenne liever niet in woonwijk. Verstandige gemeente.

zaterdag, 16 april 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Tubantia 15 april 2011

Antenne liever niet in woonwijk

NIJVERDAL - De meest geschikte locatie voor het plaatsen van een grote antenne is volgens de gemeente Hellendoorn op een bedrijventerrein binnen de bebouwde kom.

Tweede optie is op een sportterrein. Mocht ook dat niet lukken, dan moet worden onderzocht of er elders een geschikte plek kan worden gevonden. Daarbij is het voor de gemeente belangrijk dat de woonomgeving zoveel mogelijk wordt ontzien. Dat staat in het antennebeleid van de gemeente Hellendoorn.

In het verleden zorgden aanvragen voor het plaatsen van masten door telefoonaanbieders voor onrust en verzet bij bewoners van de gemeente Hellendoorn. Zo maakten omwonenden in 2007 bezwaar tegen een door de gemeente vergeven vergunning aan KPN voor het oprichten van een 40 meter hoge zendmast op het terrein van de gemeentewerf aan de Kerkstraat.

De fractie van coalitiepartij BurgerBelang pleitte in 2009 al voor een radicale wijziging van het antennebeleid dat de gemeente overnam van de rijksoverheid. Volgens de partij zouden de gezondheidsrisico's 'gewoon te groot zijn om te negeren'. Met het nu gemaakte eigen antennebeleid hoopt de gemeente meer duidelijk te geven.

Voor het originele bericht zie:
www.tctubantia.nl/regio/reggestreek/8514585/Antenne-liever-niet-in-woonwijk.ece?formmode=thanx&postingId=8516751 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie