Oostzaan: Hoogspanningsleiding landelijke testcase.

donderdag, 14 april 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: NHD 8 april 2011

Oostzaanse hoogspanning landelijke testcase

OOSTZAAN - Oostzaan wordt het voorbeeld van de hoogspanningsproblematiek in Nederland. De Tweede Kamercommissie voor economische zaken, landbouw en innovatie houdt donderdag een hoorzitting over de 380 kilovolt leiding die over Oostzaan, Zaandam, Westzaan en Assendelft loopt. Vanuit het hele land zal de discussie gevolgd worden.

In Oostzaan staan 37 huizen te dicht bij de hoogspanningsleiding. Maar in het hele land zou het om 50.000 woningen gaan. De woningen kunnen dichter bij de hoogspanning bewoond worden omdat voor oude situatie veel hogere straling wordt toegestaan. Het Oostzaanse Comit 380 kV en de gemeente Oostzaan vinden het niet kunnen dat bewoners wel dichtbij de leiding kunnen blijven wonen terwijl nieuwbouw er vanwege gezondheidsrisicos niet mag.

De Kamercommissie hoort donderdag onder meer bewoners, gedeputeerde Laila Driessen van Noord-Holland, wethouder Casper Stevens van Oostzaan, elektricieitstransporteur Tennet en hoogleraar milieukunde Lucas Reinders.

Voor het originele bericht zie:
www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/article8536031.ece/Oostzaanse-hoogspanning-landelijke-testcase- .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie