Haaksbergenaar bidt paus einde te maken aan hinder umts

dinsdag, 05 april 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd bericht: Juridische%20Informatie/5595

Bron: Tubantia 5 april 2011

Haaksbergenaar bidt paus einde te maken aan hinder umts

HAAKSBERGEN - Het schrijven is gericht aan Dr. J. Ratzinger. Hij, sinds april 2005 beter bekend als paus Benedictus XVI, is door rechtspraktijk BAWA in Haaksbergen aangeschreven om een vloedgolf van rechtszaken over umts-zenders te voorkomen.

BAWA vertegenwoordigt volgens eigen zeggen zon 120 clinten uit heel het land die worden blootgesteld aan elektromagnetische straling van gsm- en umts-zenders en daar gezondheidsklachten van ondervinden. Die zenders hangen veelal in galmgaten van de rooms-katholieke kerk en/of op torenspitsen. De plaatsing is lucratief voor betrokken kerkbesturen en levert jaarlijks tussen de 5.000 en 10.000 euro op.

Verzoeken aan het aartsbisdom Utrecht de zenders te verwijderen en contracten met telecomproviders op te zeggen hebben niets opgeleverd. Het aartsbisdom verwijst klachten doorgaans terug naar het kerkbestuur in kwestie.

Voor BAWA aanleiding om een rekest te richten tot de paus. Diens hoge maatschappelijke positie is voor de rechtspraktijk geen reden af te zien van een juridische procedure. Omdat de Nederlandse kerkprovincie onderdeel is van Benedictus wereldwijde rooms-katholieke kerk ligt het volgens BAWA in de macht van de kerkvorst de Nederlandse kerkbesturen te sommeren een einde te maken aan de huidige situatie met gsm- en umts-zenders. Namens BAWA hoopt en verwacht Paul Baakman dat Benedictus XVI openstaat voor redelijk overleg. In het schrijven van 15 maart vraagt hij de paus te reageren voor 1 mei. Gisteren was van de zijde van het Vaticaan nog geen reactie ontvangen. Zo snel gaat dat niet, zegt Baakman.

Voor het originele artikel zie:
www.tctubantia.nl/regio/enschede-haaksbergen/8449107/Haaksbergenaar-bidt-paus-einde-te-maken-aan-hinder-umts.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie