Rijdende rechter mr. Visser doet geen uitspraak in UMTS-zaak Raalte: zaak voor de politiek.

zaterdag, 02 april 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Heeft u de uitzending gemist? Klik op: www.youtube.com/watch?v=m0yhyPDLJYk .

Bron: Salland Centraal 31 maart 2011

Visser doet geen uitspraak in UMTS-zaak

Meester Visser heeft donderdagavond geen uitspraak gedaan in de Raalter zaak omtrent de GSM- en UMTS-masten aan de watertoren. Hij vond het een politieke aangelegenheid, geen zaak voor een rechter. Raaltenaar G Halman kwam in het programma Recht in de Regio op Nederland 2 advies inwinnen. Kunt u me helpen die masten weg te krijgen? was de vraag. Nee dus.

Dossier: Raalte tegen straling 14

In het item van het tv-programma was te zien hoe Halman met een stralingsmeter in zijn achtertuin stond. Volgens biologen mag de straling maximaal 5 microwatt per vierkante meter zijn. In zijn achtertuin mat hij waarden van boven de 100 microwatt. Halman bracht de stralingsmeter ook mee naar rijdende rechterFrank Visser. In de zaal kwam een straling van 244 microwatt per vierkante meter uit de meting. En toen Visser het apparaat op zichzelf richtte concludeerde hij: Hier word ik al helemaal niet vrolijk van.

Halmans strijd tegen de masten duurt al ruim drie jaar. Toen hij in 2007 bekend werd met de plannen voor de plaatsing van de masten, tekende hij protest aan tegen de plaatsing. Bij de gemeente, maar die wees het bezwaar af. Een zaak bij de Raad van State volgde, maar ook hier boekte hij geen succes. De Raad van State baseerde zich op een rapport van de Gezondheidsraad.

Visser trok de vergelijking met het verkeer. Hiervan weten we dat er in het verkeer 750 doden per jaar vallen. En toch blijven we met zijn allen in autootjes rijden. En die lijn trok hij door naar de GSM, we blijven immers toch met zijn allen bellen was de strekking van zijn verhaal.

Het advies van Visser: Ik doe geen uitspraak, ik geef geen advies. Het is een politieke aangelegenheid. Toch heeft Halman weer een beetje aandacht voor zijn verhaal gehad en ook daar was het de Raaltenaar een beetje om te doen.

Voor het originele artikel zie:
www.sallandcentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=24565 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie