Minister Opstelten: 'Geen andere locatie voor C2000-zendmast Essenburgsingel'

zaterdag, 26 maart 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Gerelateerd bericht: Juridische%20Informatie/5547

Bron: RTV Rijnmond 25 maart 2011

Minister: 'Geen andere locatie voor C2000-zendmast Essenburgsingel'

De C2000 zendmast aan de Essenburgsingel in Rotterdam zal niet worden verplaatst. Dat zegt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. De mast verzorgt de communicatie tussen de hulpdiensten.

Hij reageert op kamervragen van de PvdA. Die partij wilde weten of een andere locatie mogelijk was. Ook wilde de PvdA weten waarom de mast bijna twee jaar na plaatsing nog niet volledig functioneert, terwijl deze met spoed moest worden geplaatst.

Locatie Essenburgsingel noodzakelijk
Volgens de minister is de locatie aan de Essenburgsingel noodzakelijk voor de dekking van het communicatiesysteem in het centrum van Rotterdam. De mast werkt nog niet volledig doordat er verschillende masten op elkaar moeten worden afgestemd en bestaande masten moeten worden aangepast. Dit duurt een tijd, aldus de minister. Verwacht wordt dat de mast in mei volledig in gebruik is.

Acties
Bijna twee jaar geleden werd door omwonenden en door de Rotterdamse Groenlinks en de SP-fracties fel actie gevoerd tegen de komst van de mast. Zij vonden dat deze op een andere plaats kon worden gebouwd. Uiteindelijk liet het ministerie de mast in juni 2009 met spoed plaatsen. In februari van dit jaar ontstond er opnieuw ophef, toen bleek dat de mast nog steeds niet naar behoren werkte. Minister Opstelten legt de kritiek nu dus naast zich neer.

Bewoners
De bewoners van de Essenburgsingel laten het er vooralsnog niet bij zitten. Zij zullen binnenkort de Rotterdamse politiek opzoeken om te bedenken wat de volgende stap is in dit verhaal, aldus bewoonster Ivonne Bulthuis.

Voor het originele bericht zie:
www.rtvrijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2011%2Fmaart%2FMinister+Geen+andere+locatie+mogelijk+voor+C2000+zendmast+Essenburgsingel .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie