Tollebeek: Omwonenden antennemast vrezen gezondheidsrisico's.

donderdag, 10 maart 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Flevopost 10 maart 2011

Omwonenden antennemast Tollebeek vrezen gezondheidsrisico's

Tollebeek - Een aantal bewoners van het bedrijventerrein in Tollebeek is het niet eens met de vergunning die de gemeente heeft verleend voor de plaatsing van een antennemast aan de Artemis. Zij vrezen onder meer gezondheidsrisico's. De bewoners zijn in hoger beroep gegaan bij de Raad van State, het hoogste rechtsorgaan in Nederland.

Omdat het bestemmingsplan een mast op die plek niet toestaat, heeft het gemeentebestuur ook ontheffing van het plan verleend. Een aantal bewoners van het bedrijventerrein is het niet eens met de vergunning. Volgens hen staan de vergunning en de ontheffing toe dat de bestrating en het hekwerk rondom de mast op het perceel van een buurman wordt aangelegd. Die zou daar geen toestemming voor hebben gegeven.

Verder hebben zij een overeenkomst gesloten met de eigenaar van het perceel aan de Artemis waarin staat dat op zijn perceel geen antennemast zal worden opgericht, aldus de omwonenden. Ook daarom had de vergunning niet verleend mogen worden.

De bewoners zijn bang dat de straling van de antennemast gezondheidsrisico's oplevert. Bovendien zou sprake zijn van belangenverstrengeling, omdat een van de leden van de commissie Elektromagnetische velden van de Gezondheidsraad zich ook zakelijk zou bezighouden met antennes. Daarom had het gemeentebestuur de vergunning niet mogen verlenen op basis van het advies van de Gezondheidsraad, vinden de bewoners.

De rechtbank Zwolle-Lelystad verklaarde in juli 2010 een eerder beroep van de bewoners ongegrond.

Voor het originele bericht zie:
nop-urk.flevopost.nl/?n_id=185548 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie